Artykuły tematyczne, ODCHUDZANIE

Jakie produkty wspomagające odchudzanie są najlepsze??

Byłaś niejednokrotnie na diecie odchudzającej?? Masz problemy z nadwagą a wysublimowane diety nic ci nie dają? Na półkach sklepowych, targowiskach znajdziesz wiele produktów, które przyspieszają przemianę materii i spalanie tkanki tłuszczowej. Najlepsza dieta, którą po prostu lubimy bez większych ubolewań. Jest dopasowana do twojego organizmu i trybu życia. Taka dieta zawiera produkty, które w odpowiedniej ilości zapewnią bezpieczny, stały, regularny spadek masy ciała.

Jaie produkty wspomagajace odchudzanie są najlepsze.

Jeśli jednak jeszcze daleka droga do dietetyka  możesz sama wprowadzić do swojemu menu produkty, o których wiadomo, że ułatwiają odchudzanie. Produkty te powinny na długi czas zapewniać uczucie sytości poza tym łatwo przyswajać się w naszym organizmie.

Grejpfrut

To skuteczny hamulec apetytu. Dodatkowo pomaga usunąć z organizmu tłuszcz, który gromadzi się na biodrach, pośladkach i nogach oraz zapobiega wnikaniu nowego tłuszczu do komórek. Nasyca organizm mniejsza ilością kalorii. W jego białej powłoce znajduje się bardzo dużo dobroczynnego błonnika.

Jagody

Zawierają w sobie dużo wody i błonnika, a więc sycą na długo.  Oczywiście wybieramy te ciemnie i słodkie, które pozwalają w en sposób zaspokoić ochotę na słodki przysmak o wiele mniejszym kalorycznym kosztem niż  czekolada. Jagody są też wyjątkowo bogate w przeciwutleniacze.

 Chili

Przyprawa dostępna w każdym domu zawiera kapsaicyne, czyli związek odpowiedzialny za ostry smak papryczki chili może być pomocny dla wszystkich, którzy chcą zrzucić zbędne kilogramy. Hamuje apetyt i nieznacznie przyspiesza metabolizm. Ostro przyprawiona potrawa sprawia także, że zwykle zjada się jej mniej, a więc dzięki temu przyswajamy mniej kalorii.

Jogurty naturalne

Jogurt naturalny, bo o nim właśnie mowa, jest idealnym dodatkiem do wielu potraw. Spożywał go praktycznie każdy – zarówno osoby, które nie tolerują laktozy, a także Ci, którzy przechodzą na dietę. Produkty te zawierają w składzie duże ilości wapnia warunkującego wytrzymałość naszych kości. Co więcej, wapń w połączeniu z innymi związkami biologicznie czynnymi występującymi w jogurcie może spowalniać proces tworzenia tkanki tłuszczowej. Ważną zaletą jogurtów jest zawartość bakterii, które „odświeżają”  jelita, wpływając na redukcję wydzielania gazów oraz zmniejszania wzdęć.

Ryby

Towarzyszą w codziennych potrawach chyba każdemu, lecz należy znać kaloryczność poszczególnych gatunków ryb i unikać tuczących dodatków – panierek i sosów. Stanowią źródło pełnowartościowego białka oraz zdrowych kwasów tłuszczowych omega-3. Ich spożycie zapewnia na długi czas uczucie sytości. Ma to również wpływ na zmniejszenie poziomu cholesterolu całkowitego oraz zwiększenie cholesterolu dobrego dla naszego organizmu.

Polub i udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress